منابع غذايی يُد
میزان یُد در مواد غذایی معموالً کم است. بیشترین مقدار در ماهی، و به میزان کمتر در شیر، تخممرغ و گوشت وجود دارد. میزان
یُد در میوهها و سبزیها بسیار پایین است و بسته به محل، فصل و روش پخت متفاوت است. آب آشامیدنی نیز نمیتواند تأمینکننده
یُد مورد نیاز روزانه باشد. به دلیل میزان یُد پایین موجود در مواد غذایی در مقایسه با میزان یُد مورد نیاز روزانه بدن، باید از روشهای
دیگری برای تأمین یُد مورد نیاز روزانه استفاده کرد. اکنون رایجترین روش در سراسر دنیا برای تأمین یُد مورد نیاز بدن، استفاده از
نمک یُددار است.
پیامهای تغذيهای در مورد مصرف نمک:

۱ . سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.
۲ . غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندیشده و آماده، دارای مقادیر زیادی نمک هستند؛ بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی محدود شود.
۳ . برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها، بهجای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و... استفاده کنید. ۴ . نمک را کم مصرف کنید، اما برای همان مقدار کم، حتماً از نمک یُددار استفاده نمایید.
۵ . نمک یُددار را در ظرفهای دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید تا یُد موجود در آن از بین نرود.
۶ . ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کمنمک عادت دهید.
۷ . به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.
۸ . در افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کردهاند، احتمال افزایش فشار خون بیشتر است.
۹ . جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک بهکار میرود، دارای مقدار زیادی سدیم است؛ بنابراین در افرادی که بهعلت بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف جوش شیرین نیز باید بسیار محدود یا قطع شود.
۱۰ . تبدیل سدیم غذا به نمک: در برچسب برخی مواد غذایی، مقدار سدیم موجود در ۱۰۰ گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدار سدیم به نمک، باید آن را در عدد ۲٫۵ ضرب کنید.
۱۱ .کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از ۵ گرم، یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد. این مقدار شامل نمکی است که بهطور طبیعی در غذاها وجود دارد.
۱۲ . سسهای ساالد و سس کچاپ حاوی قند و نمک هستند؛ مصرف آنها را محدود کنید.