تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از گروه های اصلی غذایی (شامل نان و غلات،میوه ها، سبزیجات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها و لبنیات) ضروری است. با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا، نیاز های تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها و پروتئین ها تامین میشود.
در هنگام افطار استفاده از غذاهای سبک و مختصر همچون گروه شیر و لبنیات، فرنی، شیربرنج، سوپ، آش و حلیم توصیه میشود. بهتر است در وعده سحری غذای مشابه نهار استفاده شود تا از گرسنگی در طول روز جلوگیری گردد.علاوه بر آن استفاده از میوه و سبزی در افطار و فاصله سحری و افطار و سحری توصیه میشود چون علاوه بر اینکه منبع خوبی ازفیبر بوده و برای دستگاه گوارش مفید است با دارا بودن مواد مغذی و آب باعث تامین املاح و ویتامین های بدن شده و از تشنگی جلوگیری میکند. استفاده از غذاهای شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود چون باعث افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در طول روز میشود.استفاده از غذاهای سرخ کردنی باید تا حد امکان محدود شود چون باعث سوء هاضمه، سوزش سر دل و افزایش وزن میشود.در افرادی که به صورت صحیح روزه میگیرند و از غذاهای سبک و کم کالری در سحری و افطار استفاده میکنند، روزه باعث لاغری میشود.توصیه ما برای دانش آموزان و دانشجویان این است که درس خواندن را از صبح زود شروع کرده و ساعات آخر روز را برای استراحت بگذارند.
ماه مبارک رمضان فرصتی برای ترک عادات غلط است. امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پرفیض، ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احکام خداوند روح و روان خود را صیقل دهیم.
رقیه اکبرپور-کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت ودرمان هشترود